Paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena

  Balandžio 3 d. Pašilėnų UD centre ir bibliotekoje  paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena. Tą proga Įvyko literatūrinis  edukacinis užsiėmimas  „ Pasakų herojus – Meškiukas“ . Užsiėmimą pravedė Minupių UD centro veiklos organizatorė Eurika Drungilienė, kurio metu vaikus išmokė pasisiūti pasakų herojų meškiuką. Pašilėnų UD centro veiklos organizatorė Dailia Valienė su vaikais skaitė į varias pasakas su personažais meškiukų, atlikinėjo parengtas tai temai užduotis.

Muzikinis šou „ Aš matau tavo balsą“.

  Minupiškiai buvo pakviesti balandžio 4 dieną  į Užvenčio socialinės globos padalinį , kur  įvyko muzikinis šou„ Aš matau tavo balsą“. Šio renginio tikslas, kad dalyviai  įsikūnytu  į Lietuvos dainininkų personažus , kuo įtikimiau, tai yra tiek apranga, dainavimo maniera.  Minupiškiai tapo Birute Dambrauskaite ( Irena Uselienė)  ir Edmundu Kučinsku ( Povilas Lileikis). Taip pat čia buvo galima sutikti ir kitas muzikos žvaigždes, kaip ansamblį „ Balius“, Mino, Valinskienę, Livetą ir Petrą  Kazlauskus ir daug kitų įžymybių .

Renginys vyko labai smagiai, visi atlikėjai, įdėjo daug pastangų į savo personažus.

Esame labai dėkingi organizatoriams už gerai praleistą laiką.

Pasiruošimas Velykoms

     Bundanti gamta ir Šv. Velykos neatsiejami pavasario pranašai. Minupių centro lankytojai , padedant veiklos organizatorei ,veikiančiose Velykinėse dirbtuvėse ,  kūrė velykines dekoracijas, kuriomis papuošė centro vidaus erdves. O  Susirinkę prie bendro stalo Minupių bendruomenės narės draugiškai margino vašku kiaušinius.

Margučiai  dovanų  seneliams

   Minupių  centro veiklos organizatorė  Eurika Drungilienė kartu su Minupių bendruomenės narėmis  apsilankė Užvenčio senelių globos namuose su sveikinimais Šv. Velykų proga ir padovanojo pačių margintus vašku margučius. Kuriuos kartu su šių namų gyventojais rideno, dalinosi linkėjimais, džiaugėsi Velykų kiškučiais ir gerai praleido laiką kartu bendraudami.

Vaikai minėjo tarptautinę lėlininkų dieną

   Kovo 21-ąją minima Tarptautine lėlininkų diena. Ta proga Pašilėnų UD  centro ugdytiniai, dalyvavo literatūrinėje edukacijoje  „Raudonkepuraitė“, kurią  organizavo su savo lėlėmis ir pravedė Minupių UD centro veiklos organizatorė Eurika Drungilienė.  Vaikai padedant Pašilėnų UD centro veiklos organizatorei Dalei Valienei sukūrė paskos erdvę ir  persiskaitė knygą „Raudonkepuraitė“. E. Drungilienė edukacijos metu vaikus  supažindino su  lėlėmis, skirtomis  šiai pasakai ir parengusi scenarijų, išdalino vaidmenys. Taip vaikai turėjo galimybę patys įsijausti į aktorių vaidmenį ir pasiėmę  lėlės  vaidino pasaką.

Minupiuose vyko smėlio terapijos užsiėmimai.

Pasak Sigitos Šatkauskaitės Užvenčio filialo globos namų specialistės, interaktyvaus smėlio dėžės sąlytis su smėliu teigiamai veikia žmogaus savijautą, mažina skausmą, nerimą, nemigą, atpalaiduoja nuo jaučiamos įtampos ir streso. Naudojant šią priemonę smėlio terapijos dalyviai  skatinami kūrybiškumui, stiprinamas socialinis ir emocinis suvokimas ir dėmesio, kantrybės, susikaupimo, nusiraminimo įgūdžiai. Minupių UD centro lankytojoms smėlio terapija  padėjo sumažinti įtampą, stresą, patirti daug teigiamų ir smagių emocijų.

Minupiškės mokėsi kaip suteikti pirmą pagalbą.

Kovo 13 dieną Minupių UD centre įvyko sveikatos paskaita “ Kaip suteikti skubią pirmą pagalbą namie, mokykloje ir darbe“ Paskaitą pravedė Kelmės rajono savivaldybės visuomeninio sveikatos biuro specialistė Audronė Palubinskienė.

Minupiuose paminėta Tarptautinė moterų solidarumo diena.

 Kovo 8 dieną į Minupių UD centrą rinkosi Minupių kaimo moterys  kartu su Užvenčio globos namų viešniomis paminėti  Tarptautinę moterų solidarumo dieną.

Vaikų draugas žaliais plaukais.

 

    Kaip greitai ir paprastai pasigaminti naują draugą, pasakojo  Munupių UD centro veiklos organizatorė Eurika Drungilienė Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos pailgintos dienos grupės moksleiviams.

   Vaikai kurdami Oliziuką pasitelkė visą kūrybiškumą, bei vaizduotę ir įvairiomis smulkiomis detalėmis puošė savo“ mažąjį draugą“. Jie džiaugėsi , kad namie turės „augintinį“, kuris kiekvieną dieną augs ir keisis, prižiūrimas, laistomas . Juk tik taip Oliziukui užaugs žali plaukai.

Politikų susitikimai su gyventojais.

   Sausio mėnesį Minupių universaliame daugiafunkciniame centre buvo surengti vietos gyventojams susitikimai su politikais. Sausio 4 dieną į susutikimus su gyventojais atvyko Kelmės rajono socialdemokratų frakcijos tarybos nariai: Dainius Ivoškis, Irena Janušienė, Emilija Kvietkuvienė, Neringa Bagdonavičienė, sausio 18 dieną Lietuvos Respublikos seimo narys R. Žemaitaitis .

 Seni, bet iškalbingi kalėdiniai žaisliukai

      Didžiosios žiemos šventės sunkiai įsivaizduojamos be bene svarbiausio jų atributo – papuoštos kalėdinės eglutės. Vis dėlto, kažkas magiško slypi tame puošimo procese – vaikystėje patirtos šiltos šventinės emocijos akimirksniu atgyja kabinant ant žaliaskarės kalėdinį žaisliuką.Į Minupių centrą Stasė Jasaitienė būdama 83 metų,  atnešė savo senovinių eglutės žaisliukų , kuriais puošė daug metų savo  namuose eglutes . Stikliniuose žaisluose  yra animacinių herojų, senelis  šaltis, nykštukas,  snaigės, vaisiai, grybai ir t.t.

Minupiškiai rinkosi prie kūčių stalo .

 Artėjančios didžiausios žiemos šventės daugeliui yra neatsiejamos nuo vaišių, ypatingų patiekalų ir gausaus stalo.  Dažnai nesutariama, kokios yra mūsų tikrosios tradicijos. Apie kūčių tradicijas, jų pokyčius šiuolaikiniame pasaulyje ir savo šeimos švenčių stalą  kalbėjosi susirinkę Minupių centre  Minupiškiai,    atsinešę savo gamintus šventėm skirtus  patiekalus. Tarp kurių buvo : kūčiukai, kūčia, kisieliai (avižinis, kurį galima kabinti šaukštu) ir spanguolių  , karštų bulvių su kanapėm, skirtingu būdu paruoštos  žuvies, silkės, vaisių , riešutų … Prieš sėsdami prie stalo bendruomenės nariai  sukalbėjo maldą ir dalinosi  kalėdaičiu .  Skanaudami  patiekalus dalinosi receptais ir prisiminimais apie savo jaunystės šventes.

 

Kūrybinės dirbtuvės „  Šiaudinukai‘

   Minupių ud centre gruodžio 14 d. įvyko etnografinis užsiėmimas: kalėdiniai šiaudiniai žaisliukai. Kurių gamybos mokėsi Minupių centro moksleiviai ir Minupių bendruomenės narės. Užsiėmimus pravedė Minupių bendruomenės narė Liuda Lidienė. Užsiėmimų dalyviai  kruopščiai karpė šiaudelius, ir  naudojant tradicinę rišimo technologiją , sukūrė šiaudinukus  – žaisliukus eglutei . Savo gaminiais edukacijos dalyviai papuošė eglutę Minupių centre.

Edukacija pasidaryk „Muilą kempinę“

     Minupių ud centre gruodžio 6 dieną įvyko edukaciniai užsiėmimai pasidaryk “ Muilą – kempinę, kuriuose dalyvavo Minupių bendruomenės narės ir  Liolių socialinės globos  namų Užvenčio filialo gyventojai, mokymus pravedė Liuda Lidienė.

   Muilas – kempinė , tai    vilna apveltas įvairus muilas. Kuris puikiai ir maloniai šveičia kūno nešvarumus.. Vilna traukiasi aplink muilą  mažėjant muilo masei. Tinka suaugusiems ir mažiems. Patogi higieninė priemonė žygiuose ir kelionėse.

Paroda. „Skaros , skarelės“

       Minupių ud centras visą lapkritį kvietė moterys  į nepaprastą parodą – apžiūrėti daug gražių, skirtingų ir su įdomia istorija skarelių, kurių iš viso      Liuda Lidienė sukaupė daugiau kaip  40 skarelių. Tai jos mamos nuo vaikystės turėtos skarelės, anytos ir pačios Liudos, kuri neatsisako ,tiek nertų, tiek šilkinių. Todėl šioje parodoje  „Skaros , skarelės“,  galima buvo pamatyti šilkinių, vilnonių, lininių, taip mėgtų 50 –aisiais, 70 – aisiais  ir 80 – aisiais, kurios tiek anuomet, tiek dabar išskirtinė moteriškos aprangos detalė.

 

Alavijo nauda sveikatai ir grožiui“

Lapkričio 28 d. Minupių universaliame daugiafunkciniame centre įvyko paskaita „Alavijo nauda sveikatai ir grožiui“, kurią pravedė Forever kompanijos menedžerė Gitana Tugaudienė. Paskaitos metu susirinkusieji sužinojo ką daryti , jei kamuoja širdies ir kraujagyslių ligos, alergija , silpna imuninė sistema. Taip pat sužinojo , kaip prižiūrėti dantis, odą.

Rudenėli, kaip gražu, gelsta lapai pamažu

Lapkričio 10 dieną Minupių centre surengta moksleivių darbų paroda “ Rudenėli, kaip gražu, gelsta lapai pamažu“

Mano augintinis

 

Kiekvienais metais spalio 4 dieną visas pasaulis švenčia Gyvūnų dieną. Jos esmė – prisiminti ir kartu pasidžiaugti, kokią svarbą mūsų gyvenime turi gyvūnai. Pasaulinės gyvūnų dienos misija – pagerbti visas gyvūnų gyvybės formas bei žmonijos ir gyvūnijos tamprų ryšį, padėkoti gyvūnams už jų didžiulę svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės. Šią dieną švenčia visų tautų, religijų, politinių pažiūrų ir ideologijos žmonės, kuriems rūpi gyvūnai. Lietuvoje Pasaulinė gyvūnų diena pradėta minėti nuo 2000 metų. Gyvūnų pažinimo ir globos papročiai visada buvo lietuvių gyvenime ir kultūroje. Gyvūnai yra mūsų draugai, pagalbininkai ir šeimos nariai. Šiandien norim pasidalinti Minupių ud centro lankytojų  nuotraukomis augintinių. Dėkojame už nuotraukas Albinai, Liudai, Linai, Vilmai , Vilijai, Darijai, Zitai, Adelei, Reginai, Eurikai, Sigitai , Irenai.

 

Kelionė į gėlių oazę

Netoli Užvenčio , Minupių kaime nuostabią gėlių oazę puoselėja Lina ir Kęstutis Jurčiukoniai . Jų prižiūrimoje sodyboje 3 ha plote auga keli šimtai įvairių gėlių pagal sezoną. Tai įvairių veislių tulpės , narcizai, jurginai, rožės ,lelijos, kardeliai , chrizantemos, liatriai , šilagėlės tarp jų ir hortenzijos, obelaitės ir daug kitų augalų. Ir visą šį grožį šeima sukūrė per devynerius metus. O šio krašto moterys puoselėjančios darželius , dažnai lankosi šioje sodyboje , kad įsigytų , įvairių gėlių svogūnėlių, daigelių, krūmų, ar pasitartu su Lina, kaip prižiūrėti augalus. Rugpjūčio 14 dieną  Minupių centro lankytojos ir Užvenčio socialinės globos namų gyventojai,  apsilankė šioje sodyboje. Vaikščiodami po gėlynus lankytojai ,žavėjosi nuostabiais jurginais , lelijomis, rožėmis ir kardeliais ir kitais žydinčiais augalais O po apsilankymo gėlyne, sugrįžę į Minupių centrą pasidarė iš surinktų centro lankytojų gėlių, knygoms skirtukus. Išvyką organizavo Minupių sentro veiklos organizatorė Eurika Drungilienė o skirtukus padėjo pasidaryti globos padalinio užimtumo specialistė Sigita Šatkauskaitė.

Literatūrinis  edukacinis „Raudona kepuraitė“

Liepos 31 dieną Užvenčio bibliotekoje vaikai trumpam buvo tapę aktoriais ir su lėlėmis vaidino pasaką „Raudonkepuraitė“. Scenarijų parengė ir vaidmenis paskirstė Minupių UDC veiklos orgainizatorė E. Drungilienė. Vaidino Minupių udc ir Užvenčio Maltiečių VDC moksleiviai .

 

Išvyka prie Martyno pušies

Minupių ud  centras Rugpjūčio 2 dieną surengė išvyką kartu su Minupių kaimo bendruomenės narėmis  ir Užvenčio socialinės globos namų gyventojais  į Užvenčio girininkiją, Plikšilio mišką, prie augančios Martyno pušies – valstybės saugomo gamtos paveldo objekto, kurią 19 metų globoja Minupių kaimo bendruomenė . Ši pušis, miške pati aukščiausia, storiausia ir seniausia, bei apipinta legendomis. Iki šiolei lankoma tikinčiųjų. Šią dieną lankytojai paskyrė tvarkydami aplinką, nurinkdami senus sulūžusius šventus paveikslėlius, nugriebdami nukritusius pušies spyglius, kankorėžius, nušienaudami žolę. Po darbų bendruomenės narės dalinosi savo prisiminimais, kaip atrado šią nuostabią vietą.

„Laukinės gamtos pėdsakai paveiksle „.

Liepos 27 d Minupių ud centre Minupių kaimo bendruomenės narės kartu su vaikais ir Liolių socialinės globos namų Užvenčio filialo gyventojais dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose „Laukinės gamtos pėdsakai paveiksle“ kuriuos pravedė globos padalinio užimtumo specialistė Sigita Šatkauskaitė.

Tėvo diena

Tėvo diena – tai nuostabi proga skirti dėmesio ir išreikšti savo meilę bei rūpestį brangiesiems tėčiams. Minupių ud centro moksleiviai tėčiams padarė  po išskirtinę  dovaną  Tėvo dienos proga muilą – šveistuką.  Su kuriuo po sunkios darbo dienos galėtų nusiplauti nuvargusias rankas.

Sekminės – ganiavos pradžia

Minupių centro moksleiviai  sužinojo , kad katalikų tikėjime septintą savaitę po Velykų yra Sekminės. Kad tai  katalikams – Šventosios Dvasios atsiuntimo šventė, o gyvulėliams, piemenėliams, ūkininkams – dar ir ganiavos pradžia su įvairiomis linksmybėmis. Šiais metais Sekminės švenčiamos gegužės 28 dieną. Šiai progai mažieji centro lankytojai išsivaizdavo save mažais ūkininkais išvarančiais gyvulis į laukus, kuriuos įmažino savo darbeliuose. O laukuose pynėsi paskutinių dar nenužydėjusių pienių vainikus.

Pavasaris kaime

Kalendorinis pavasaris eina į pabaigą , o aš noriu pasidalinti jūsų įamžintu nuotraukose žydinčiu pavasariu. Paliekanti mus gegužį- pasklidusi žiedų ir lakštingalų svajingų giesmių mėnesį . Nužydėjo sodai, kaip sniegas nubiro jų žiedai. Skraido jau pienių pūkai, o vėjas nešioja sėklytes po pievas ir laukus. Beržai, apsirėdę švelniu, žaliu rūbu, alsuoja jaunyste ir šnara, kupini nuojautos, kad ateina dar šviesesnis laikas – vasara, nes dienos vis ilgyn ir ilgyn. Ir saulė vis aukštyn į dangų kopia.

Dėkoju visiems atsiuntusiems nuotraukas, jūsų atiduota meilė, švelnumas augalams daro mus geresniais, o kraštą nuostabiu .

Pagarbiai Eurika.

Pasivaikščiojimas po žydinčią pievą

    Viskas, kas mus supa – parkai, skverai,  laukai ir net gėlynai , visa tai gali pasitarnauti, kaip neišsenkantis medžiagų šaltinis kūrybai. Dirbdami su įvairiomis gamtinėmis medžiagomis susipažįstame, mokomės aplinkos, kurioje gyvename, mokomės ją prižiūrėti, stebėti , tyrinėti gamtos išteklių įvairovę. Minupių centro moksleiviai pasivaikščiodami po šalia centro esantį parkelį rinko, žydinčius augalus. Vaikai   mokindamiesi natūralią gamtos medžiagą  paversti meno kūriniu dėka fantazijos ir noro sukūrė nuostabius darbelius.

Meškiukas Rudnosiukas

Balandžio 2 d. visame pasaulyje minima Tarptautinė vaikų knygos diena. Šiai progai, Užvenčio bibliotekoje surengta literatūrinė edukacija „Meškiukas Rudnosiukas“. Popietėje dalyvavo Šatrijos Raganos gimnazijos  pailgintos dienos grupės ir  Maltiečių VDC vaikai, kuriuos atlydėjo mokytoja G. Montrimienė. Užsiėmimus pravedė Užvenčio Šatrijos Raganos Minupių centro veiklos organizatorė E. Drungilienė.

Tas alyvų svaigus žydėjimas

Minupių centro moksleiviai įvairia techniką  darė darbelis alyvų tematika. Parengti darbeliai eksponuojami  parengtoje darbu parodoje „ Tas alyvų svaigus žydėjimas“ Užvenčio m. bibliotekoje.

Daigelį  sodinu – mamytei gėlytę auginu.

Minupių centro mergaitės pasisodino po pelargonijos  daigelį. Kurį augino , puoselėjo   mylimoms  mamytėms. Šį gėlelė  pasirinkta neatsitiktinai . Mat ji  viena iš seniausių kambarinių augalų pasaulyje. Jas augino mūsų močiutės. Norėdami priminti mamoms vaikystės gėles , todėl   pasirinkome –  pelargoniją. Dabar,  kartu su mamytėmis, auginsime šias nuostabias gėles. Sveikiname visas mamytes su jų diena, būkite ilgaamžės kaip šios pelargonijos.

Florijonas gaisrų sergėtojas“.

Minupių centro moksleiviai paminėjo Ugniagesių globėjo šv. Florijono dieną spalvindami užduočių knygeles apie gaisro pasekmes ir sužinos įvairias situacijas , kaip išvengti gaisro ir ką daryti užsidegus namams, drabužiams, kaip elgtis gamtoje. Darė gaisrinių automobilių maketus.

„Karoliukų sūkury“.

Balandžio 27 d. Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Minupių universaliame centre Motinos dienos proga surengta minupiškės Albinos Lidienės  darbų paroda „Karoliukų sūkury“.

Parodoje eksponuojami darbai, atlikti biserio technika. Tai karoliukų varstymo menas, kurio istorija siekia kelis tūkstantmečius metų. Biserio karoliukai – labiausiai paplitusi ir prieinama priemonė įvairių papuošalų, žaisliukų gamybai. Vėrimo technika reikalauja atidumo, kruopštumo ir fantazijos. Dažniausiai darbeliai veriami ant plonos vielutės. Parodoje eksponuojamos įvairios gėlės.

Balandžio 22-oji – Tarptautinė Motinos Žemės diena

Balandžio 22 d. pasaulyje minima Tarptautinė Motinos Žemės diena, kuri tarsi simboliškai pabaigia Žemės mėnesį, prasidėjusį kovo 20-ąją – Pavasario lygiadienį. Šią dieną pasaulio gyventojai raginami gyventi  taikiai, harmoningai, vienytis sąmoningiems pokyčiams Žemėje.  Minupių centro moksleiviai  savo piešiniuose ,  nori matyti žemę, apgaubtą žalumos, švariais vandenų ištekliais .

Edukacija. Naujas seno vazono veidas.

Minupių  centro lankytojos buvo pakviestos  atnaujinti senus gėlių vazonus servetėlių dekoravimo būdu.  Šis užsiėmimas skirtas žmonėms kurie  bet ką atiduotų už malonumą pasinerti į kūrybą ir ieškantiems vis naujų jos išraiškos būdų, vazonų dekoravimas – pats tas. Perkelti pavasario ar vasaros spalvas iš savo fantazijų pasaulio į konkretų kūrinį. Ir šypsotis, įsivaizduojant savo unikaliame vazone vešančią gražuolę gėlę ir atnaujintą (kad ir vos vos) interjerą. Taip, vazonų dekoravimas neabejotinai skirtas tiems, kurie mėgsta rankose laikyti teptuką. Smagu braukti teptuku per gruoblėtą vazono šoną ir stebėti, kaip jis, senas ir išblukęs, nušvinta pačiomis įvairiausiomis spalvomis. Užsiėmimus vedė Minupių ud centro veiklos organizatorė Eurika Drungilienė.

Laukiame Šv. Velykų

Minupių centre ruošiamasi Šv. Velykoms. Minupių kaimo bendruomenės narės  Aldona Lielikienė, Rūta Vaitkevičienė, Liuda Lidienė, Zita Bastakienė  margino vašku įvairiais raštais margučius , o Minupių ud centro moksleiviai darė įvairias Velykines dekoracijas, krepšelius numargintiems margučiams . Patalpas taip pat labai papuošė Liudos Lidienės  surengta Velykinių atvirukų paroda.

Minupių UD centro veiklos organizatorė

Eurika Drungilienė

O tų margučių margumynas

Minupių centre Minupių bendruomenės narės Aldona Lielikienė, Rūta Vaitkevičienė, Liuda Lidienė, Zita Bastakienė  margino vašku įvairiais raštais margučius , o moksleiviai darė krepšelius į kuriuos sudėjo numargintus margučius ir  padovanojo Liolių socialinės globos  namų Užvenčio filialo gyventojams.

Minupių UD centro veiklos organizatorė

Eurika Drungilienė

Minupių centre Velykinių atvirukų paroda

Šv. Velykų proga  Minupių centras  lankytojus kviečia susipažinti su Minupių bendruomenės narės Liudos Lidienės  velykiniais atvirukais iš jos asmeninės kolekcijos. Centre  eksponuojama 40  atvirukų pagamintų 1970 metais iki 2022 metų . Akį džiugina paspalvinti kiaušiniai, viščiukai, zuikučiai, avinėliai , pumpuruotos augalų šakelės, laimingų žmonių veidai. Ant kiekvieno atviruko ranka užrašytas nuoširdus sveikinimas ar palinkėjimas, kas suteikia atvirukui ypatingą išliekamąją vertę. Didesnė dalis atvirukų yra panašaus formato – neperlenkiami, nes tokius  atvirlaiškius lengviau buvo siųsti paštu .

Minupių universalaus daugiafunkcinio centro

Veiklos organizatorė Eurika Drungilienė

„Avinėlis – Velykų simbolis“

Užvenčio bibliotekoje surengta velykinė paroda „Avinėlis – Velykų simbolis“. Darbelius padarė Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Minupių UDC moksleiviai. Moksleivius paruošė veiklos organizatorė E. Drungilienė.

Meškiukas Rudnosiukas

Balandžio 2 d. visame pasaulyje minima Tarptautinė vaikų knygos diena. Šiai progai, Užvenčio bibliotekoje surengta literatūrinė edukacija „Meškiukas Rudnosiukas“. Popietėje dalyvavo Šatrijos Raganos gimnazijos  pailgintos dienos grupės ir  Maltiečių VDC vaikai, kuriuos atlydėjo mokytoja G. Montrimienė. Užsiėmimus pravedė Užvenčio Šatrijos Raganos Minupių centro veiklos organizatorė E. Drungilienė.

Žemė. Pavasaris ir paukščiai.

  Kovo mėnesį  minima pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris ir  paukščių sugrįžtuvės. Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos  Minupių universalus daugiafunkcinis centras,   kartu su Minupių kaimo bendruomenę ir Užvenčio seniūnija,  suorganizavo akciją „ Žemė. Pavasaris ir paukščiai“ atlikti  pavasariniams darbams .  

   Visą kovo mėnesį buvo tvarkomas vietos parkelis , nugriebiami iš rudens likę paskutiniai lapai, genėjamos medžių šakos , keliami inkilai grįžtantiems paukščiams. 

   Darbo užteko visiems.  Moksleiviai puošė  kūrybiniais darbeliais  patalpas paukščių sugrįžtuvėm. Žeberių ūkininkas Vaclovas Streckis ir Minupių kaimo ūkininkai Rimantas Kulevičius ir Arūnas Vozgirdas, padarė inkilus.  Kuriems pakabinti atsakingai rinko  vietą seniūnijos darbuotojai , nepamiršdami pagrindinių taisyklių.     Inkilas turi būti    stabiliai pritvirtintas. Sparnuočiai iš savo namų turi matyti saulę,  parinkti tinkamą  medžio lapiją, kad  laikantis medis nesvyruotų, nuo mažiausio vėjelio.

  Akcijos dalyvius „ Žemė. Pavasaris ir paukščiai“ bundanti gamta , skatino visus  stebėti pavasario požymius, žadino  norą pajusti atbundančios gamtos grožį, meilę paukščiams ir gamtai.

 

Minupių universalus daugiafunkcinis centro

Veiklos organizatorė Eurika Drungilienė

Pasidaryk ant medinės mentelė – lėlę.

Kovo 21 d. pasaulyje minima Tarptautinė lėlininkų diena. Ji skirta visiems, kas lėlėje mato gyvą būtybę ir sugeba tai parodyti kitiems. Tą proga Užvenčio bibliotekoje vyko popietė-edukacija „Pasidaryk ant medinės mentelė – lėlę“. Į popietę atvyko Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus ,,Drugelis” grupė. Vaikučius atlydėjo mokytoja D. Paliulienė. Edukacinius užsiėmimus pravedė Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Minupių UDC veiklos organizatorė E. Drungilienė ir Užvenčio bibliotekos bibliotekininkė R. Karpienė. Taip pat lėles,  gamino ir Minupių UD centre  moksleivės. Užsiėmimų metu vaikai ant medinių šaukštų ir mentelių darė veidelius , piešė rūbelius , taip virtuvei skirti įrankiai virto spalvingomis lėlėmis. Viso užsiėmimo metu visus dalyvavusius lydėjo gera nuotaika.

Sveikatos paskaita skirta moterims „ Kaip išlikti jaunom“

   Minupių centre kovo 8 dieną įvyko paskaita „ Kaip išlikti jaunom“ skirta moterims. , kurią pravedė Kelmės r. savivaldybės visuomeninės sveikatos biuro specialistė Audronė Palubinskienė. Šios paskaitos metu kaimo moterys sužinojo kokie yra būdai,   ilgiau išlikti jaunom, koks turi būti fizinis aktyvumas ir poilsis, tausojantis sveikatą. Kokia turi būti  mityba, apsauganti nuo ligų ir kokie pavojai slypi pagyvenusių žmonių buityje ir kaip jų išvengti.